Nuotti-valmennus

NUOTTI-valmennus on 16-29 -vuotiaille nuorille suunnattua Kelan ammatillista kuntoutusta. Se on asiakkaalle täysin maksutonta. Nuotti-valmennuksessa valmentaja auttaa nuorta hahmottamaan omaa tilannettaan sekä pohtimaan omaa tulevaisuuttaan. 

Valmennuksen tavoitteita:

  • tunnistaa omia vahvuuksia ja taitoja. 
  • kartoittaa, millaiset opiskelupaikat tai ammatit voisivat kiinnostaa.
  • suunnittella, miten edetä kohti tavoitteita.
  • ottaa pieniä askeleita eteenpäin.

Tarvittaessa valmentaja auttaa myös mieltä vaivaavissa käytännön asioissa. Valmentaja voi lähteä mukaan asioimaan esimerkiksi Kelaan, TE-toimistoon tai lääkäriin.

Nuotti-valmennuksen tapaamisia voi olla nuoren kotona, kahvilassa, luontoympäristössä, melkein missä tahansa! Minulla on myös työtila Lounatuulet Yhteisötalossa Turun keskustassa, sielläkin voidaan tavata. Nuotti-valmennukseen voi nuoren toiveesta ja valmennuksen tavoitteesta riippuen sisältyä myös arkisten asioiden yhdessä tekemistä, esimerkiksi kaupassa käyntiä, ulkoilua, kokkailua tai kodin siivoamista. Valmennukseen voi nuoren toiveesta sisältyä myös etätapaamisia. Mielestäni asioita oppii parhaiten rennossa ja kannustavassa ympäristössä sekä yhdessä tekemällä.

Näin haet nuoren ammatilliseen kuntoutukseen

  1. Soita Kelan kuntoutusasioiden palvelunumeroon 020 692 205 tai laita viesti Kelan sähköisen asioinnin kautta. Jos sinulla on yhteys esimerkiksi Etsivään nuorisotyöhön tai Ohjaamoon, voit ottaa Kelaan yhteyttä yhdessä heidän kanssaan. Voit ottaa myös suoraan yhteyttä Nuotti-valmentajaan, hän auttaa sinua hakemisessa!
  2. Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee sinut ennalta sovittuna aikana ja vastaanottaa suullisen hakemuksen. Erillistä hakemuslomaketta, lääkärinlausuntoa tai muita liitteitä ei tarvita.
  3. Kun hakemuksesi on ratkaistu, saat siitä päätöksen, jossa on käytännön ohjeet kuntoutuksen käynnistymiseen.

Nuoren ammatillisen kuntoutuksen ajalta voi saada Kelan kuntoutusrahaa. Ammatillisen kuntoutuksen ajalta maksettavan kuntoutusrahan vähimmäismäärä vuonna 2022 on 34,23 euroa arkipäivältä. (Lähde: KELA)