Neuropsykiatrinen valmennus


Neuropsykiatrinen valmennus

Kaipaatko apua arjen hallintaan liittyviin asioihin tai tuntuuko siltä, että "nepsy-oireet" sekoittavat koko oman arkesi? Onko vuorokausirytmisi sekaisin tai onko sinulla peli- tai päihderiippuvuutta, velkataakkaa, raha-asiat sekaisin tai muita huolia perheestä tai muista läheisistäsi? Kaipaat kenties apua tulevaisuuden tavoitteiden jäsentämiseen ja jatkosuunnitelmien laatimiseen vaikkapa heikentyneen toimintakyvyn tai elämäntilanteen muuttumisen vuoksi.

Neuropsykiatrinen valmennus on ohjauksellinen ja tavoitteellinen kuntoutusmenetelmä, joka on suunnattu henkilöille, joilla on neuropsykiatrisia oireita. Se sopii hyvin myös mielenterveyden häiriöiden aiheuttamiin toiminnanohjauksen vaikeuksiin sekä arjen haasteisiin.

Neuropsykiatrisen valmennuksen tavoitteena on tukea eri-ikäisten ja eri elämänvaiheissa olevien henkilöiden arjen- ja elämänhallinnan taitoja, uusien myönteisten toimintatapojen kehittymistä sekä myönteisen elämänpolun rakentumista. Valmennuksen avulla pyritään opettelemaan uusia toimintatapoja mahdollisimman hyvän itsenäisen elämän hallitsemiseen. Valmennuksen kohteena voi olla melkein mikä tahansa elämän osa-alue itsensä ja kodista huolehtimisesta sosiaalisiin suhteisiin.

Nepsy-valmentajana olen kannustava, myönteinen ja empaattinen. Työskentelen ratkaisukeskeisellä työotteella. Voit hakeutua nepsy-valmennukseen myös ilman lääkärin lähetettä ja valmennus onnistuu myös etäyhteydellä. 

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmennus mainitaan kuntoutusmenetelmänä ADHD:n Käypä hoito -suosituksessa.